INGREDIENSER:
100 g mjölkfritt smör
2 dl plantbaserad grädde
1 1/2dl socker
3 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Topping:
frystorkade hallon
GÖR SÅ HÄR:
1. Smält smöret och häll i resten av ingredienserna
2. Låt koka på medelhög värme i ca 16-20min (rör om med jämna mellanrum, beroende på storleken på kastrullen så tar det olika lång tid se tips nedan)
3. Häll kolan i en form med bakplåtspapper och strö på de frystorkade hallonen
4. Låt svalna i rumstemperatur
5. Skär upp kolan i valfritt stora bitar
Tips!!
Gör kulprov. Häll lite av smeten i en kopp kallt vatten. Går den att forma till en kula är kolan klar. Tiden kan variera beroende på om kastrullen har en liten eller stor botten.
INGREDIENTS:
100g dairy free butter
2 dl plant based cream
1 1/2 dl sugar
3 dl syrup
1 tsp vanilla sugar
1/2 tsp salt
Topping:
Freeze dried raspberries
DO LIKE THIS:
1. Melt the butter and add the rest of the ingredients
2. Heat all the ingredients together for ca 16-18min
3. Pour the caramel in a form with baking paper and add the freeze dried raspberries
4. Let the caramel cool in room temperature
5. Cut out small pieces