Vegansk & Glutenfri Morotskaka

INGREDIENSER:
Kaka:
2 dl kikärtsspad (aquafaba)
3 dl socker
100g mjölkfritt smör
3 1/2 dl rismjöl
4 dl rivna morötter
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
2 tsk mald kardemumma
1/2 tsk mald ingefära

Frosting:
ca 150g vegansk cream cheese
100g mjölkfritt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft från ca 1 lime

GÖR SÅ HÄR:
Kaka:
1. Ugn 175 grader celcius
2. Vispa kikärtsspadet och socker tillsammans
3. Smält smöret till kakan
4. Riv morötterna
5. Tillsätt de rivna morötterna/smälta smöret ner i kikärtsspadet
6. Tillsätt resterande ingredienser i smeten
7. Häll i en form med bakplåtspapper (min form var ca 24×24 tänk på att beroende på form så kan ugnstiden variera, håll koll på kakan)
8. Baka i ugn i ca 25-30min
Frosting:
9. Vispa ihop alla ingredienserna tillsammans till frostingen förutom limesaften (vispa tills frostingen är klumpfri)
10. Smaka av med limesaft
11. Vänta att bre på frostingen tills kakan har svalnat

Dela

Kommentera

%d bloggare gillar detta: