
INGREDIENSER:
Kaka:
2 dl kikärtsspad (aquafaba)
3 dl socker
100g mjölkfritt smör
3 1/2 dl rismjöl
4 dl rivna morötter
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
2 tsk mald kardemumma
1/2 tsk mald ingefära
Frosting:
ca 150g vegansk cream cheese
100g mjölkfritt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
saft från ca 1 lime
GÖR SÅ HÄR:
Kaka:
1. Ugn 175 grader celcius
2. Vispa kikärtsspadet och socker tillsammans
3. Smält smöret till kakan
4. Riv morötterna
5. Tillsätt de rivna morötterna/smälta smöret ner i kikärtsspadet
6. Tillsätt resterande ingredienser i smeten
7. Häll i en form med bakplåtspapper (min form var ca 24×24 tänk på att beroende på form så kan ugnstiden variera, håll koll på kakan)
8. Baka i ugn i ca 25-30min
Frosting:
9. Vispa ihop alla ingredienserna tillsammans till frostingen förutom limesaften (vispa tills frostingen är klumpfri)
10. Smaka av med limesaft
11. Vänta att bre på frostingen tills kakan har svalnat